Gebruik AED toestel

Wanneer

  • donderdag 5 maart 2020 19u30 - 22u30
Parochiaal Centrum - GROTE BAAN 214, 9310 HERDERSEM
Op 3 uur tijd loodst de lesgever je stap voor stap door het hele proces van reanimeren met een AED-toestel. Naast de theorie, mag je ook zelf oefenen op een pop. Zo worden je twijfels weggenomen en word ook jij een redder in nood!
In België worden wekelijks ruim 200 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een plotse hartstilstand. Wanneer omstaanders niet onmiddellijk reageren, overlijdt het slachtoffer. Het opstarten van de reanimatie voordat de hulpdiensten aankomen, verhoogt de overlevingskansen aanzienlijk, tot zelfs 30%. Op steeds meer plaatsen vind je tegenwoordig ook een Automatische Externe Defibrillator (AED). Met zo’n toestel vergroten de overlevingskansen van het slachtoffer nog meer (tot 60%). Iedere minuut dat er wordt gewacht met het toedienen van een schok, neemt de overlevingskans met 10 tot 12% af. Toch weten velen niet hoe je zo’n toestel gebruikt. Hoe gebruik je AED op de correcte manier? Wat is nu weer de juiste methode om te reanimeren? 
De cursus AED loodst je stap voor stap door het hele proces van reanimeren met een AED-toestel. Tijdens de opleiding staat de lesgever stil bij wat de de mogelijke
oorzaken kunnen zijn van een plotseling hartfalen, hoe je de symptomen vroegtijdig kan herkennen en vooral ook hoe het hart, een spier die de motor van ons lichaam is, werkt. Naast de theorie, mag je ook zelf oefenen op een pop. Stap voor stap leidt de lesgever je door het proces. Zo worden je twijfels weggenomen en word ook jij een redder in nood!

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Het Vlaamse Kruis
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Herdersem
Meer weten?
Prijs
gratis
Reservatie
verplicht

Neem deel of vraag meer info

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0477/43 86 03

Meer activiteiten